Opdruktechniek in 2 fases

De opdruk door textieltranfer wordt ingedeeld als indirecte opdruk: uw personalisatie wordt eerst gedrukt op een blad papier (transfers genaamd) met een speciale coating alvorens definitief te worden overgedragen (gedrukt) op een ondergrond van textiel dankzij een pers op hoge temperatuur en met hoge druk.

Transferdruk van tote bags
Bedrukte sweaters met transfer

Waarom kiezen voor opdruk door transferdruk?

Voor een kwalitatief resultaat dat tevens resistent is tegen de tijd, biedt het gebruik van transferdruk voor opdruk op uw kleding vele voordelen:

1
Drukken van afbeeldingen en visuals met talrijke kleuren
2
Mogelijkheid van opdruk op polyester zonder doorbloeden van de kleuren
3
Drukken van speciale textiel ondergrond (paraplu, petten, zakken en bagage, ...)
4
Personalisatie van kledij vanaf 1 stuk

Opdruk door transferdruk of flockage : Wat zijn de verschillen?

De flex bedrukking is ook een type transferdruk omdat uw personalisatie eerst wordt uitgesneden op een ondergrond van vinyl en daarna wordt aangebracht op de kledij.

Echter, verschilt de flockage van zeefdruk transfer en digitale transfer. Dit wordt gedrukt met inkt op een ondergrond van papier alvorens deze inkt wordt overgebracht op het textiel door hoge druk en hoge temperatuur. Terwijl flockage gebruik maakt van een ondergrond uit vinyl, uitgesneden naar de vorm van uw logo die vervolgens op uw textiel wordt gekleefd met hoge temperatuur.

De tranferdruk geeft een minder « plastiek » uitzicht en meer mogelijkheden qua kleuren.

Zeefdruktransfer

De zeefdruktransfer maakt gebruik van het principe van de zeefdruk voor het drukken van uw visual, logo, tekst of tekening op transferpapier. Het gaat over de meest gebruikte techniek van drukken als we over transferdruk spreken.

Bedrukking van polyester door transfer
Opdruk met transfer

Hoe werkt zeefdruktranfer?

De zeefdruktransfer bestaat uit, in eerste instantie, de inkt, kleur per kleur, op een papieren ondergrond te drukken, die niet de uiteindelijke ondergrond is.

In tweede instantie, wordt de zeefdruktransfer op uw kledij en andere textiel ondergronden aangebracht. Voor een lange leefbaarheid van personalisatie, persen we deze zeefdruktransfer op hoge temperatuur. In enkele seconden, hecht de inkt van de zeefdruktransfer op de vezel van het textiel met het effect van de hoge temperatuur.

Het gaat duidelijk over een transfer van een papieren ondergrond naar de definitieve ondergrond: de kledij.

Waarom voor zeefdruktransfer kiezen?

Perfecte opdruk van kleuren

De zeefdruktransfer verzekert diepe en levendige kleuren. Dankzij zeefdruktransfer, kunnen we gelijktijdig tot 8 egale kleuren drukken. Als uw personalisatie een verloop van kleuren bevat, raden wij U aan om voor de digitale transfer te kiezen.

Perfecte opdruk van kleuren

Met de zeefdruktransfer, profiteert U van de voordelen van zeefdruk zelfs daar waar ze normaal niet kan komen! Onmogelijk om met zeefdruk een buitengewone plaats op uw kledij te bedrukken? Met zeefdruktransfer is het mogelijk! Onmogelijk om met zeefdruk, speciale materialen zoals het polyester van softshells te bedrukken? Met zeefdruktransfer, is dit mogelijk zonder doorbloeden van de kleuren!

Opdruk met digitale transfer

De digitale transfer maakt het mogelijk om de kledij te bedrukken met foto’s of een visual met een groot aantal verschillende kleuren.

Transferdrukkerij
Bedrukte t-shirts met transfer

Hoe werkt digitale transfer?

Uw personalisatie wordt eerst gedrukt op een transferblad door een digitale printer alvorens te worden aangebracht op de kledij dat U wenst te bedrukken. Dit type van textieltransfer wordt « digitale transfer » genoemd.

Digitale transfer of DTG: Wat kiezen?

De opdruk door digitale transfer mag niet worden verward met directe digitale textielopdruk « DTG » (Direct To Garment). In tegenstelling tot DTG opdruk, wordt de digitale transfer in 2 fases gedrukt:

  • Digitale opdruk van de inkt op een transferblad
  • Overdracht door hoge druk en hoge temperatuur van de inkt op het textiel

De digitale transfer garandeert zowel een langere leefbaarheid van opdruk en levendigere kleuren.

Opdruk door transfer op alle types van textiel

Gezien de verschillende technieken die kunnen worden gebruikt, maakt transferdruk het mogelijk om bijna alle types van kledij te personaliseren, met inbegrip van polyester!

Dankzij de textieltransfer, kan U speciale kledij en toebehoren personaliseren zoals:

De opdruk door transfer kan ook regelmatig gebruikt worden voor andere types van kledij zijnde: