Wat is textiel flocken?

De techniek Flocken noemt zich ook « Flex opdruk ». Flex duidt eigenlijk op de specifieke materie die gebruikt wordt om de T-shirts, sweaters en andere textiel te flocken. Het flocken uit zich ,op het textiel, in een dun reliëf en voelt plastiek en glad aan op de plaats van de bedrukking.

Flocken is een ideale textieldruktechniek voor kleine hoeveelheden en nog méér bij het bedrukken van één stuk:

  • Bedrukking van nummers op shirts
  • Namen, voornamen of bijnamen op kleding gedrukt
Flex bedrukking van nummers
Opdrukrollen van flex om textiel te flocken

Flex opdruk door uitsnijden

De opdrukrol FLEX is een rol van zelfklevende vinyl die zich plaatst op een machine voor numerieke uitsnijding : de plotter. Op basis van uw te drukken bestand, snijdt de plotter heel precies de vormen van het logo of de te drukken tekst uit in de rol FLEX. Hij vervult dezelfde rol als een printer enkel vormt hij het logo in een rol flex door deze uit te snijden in plaats van het drukken van de inkt.

Uithalen van uw logo

We halen de overschotten van de rol Flex weg zodat enkel uw logo of tekst nog overblijft. Op dit moment, is uw personalisatie klaar om gedrukt te worden op uw textiel.

Opdruk op uw textiel

Uiteindelijk DE stap van de opdruk. Wij plaatsen uw visueel op de gewenste plaats voor opdruk op het textiel. Vervolgens, persen we bij hoge temperatuur met een pneumatische pers. Met de warmte, zal de lijm van de rol flex zich hechten aan de vezels van de stof om uw personalisatie op uw kledij te bevestigen.

Opdruk met transfer Flex

U zal het gemerkt hebben: de opdruk flex, of flockage, gebeurd in 2 fases. Eerst en vooral, de voorbereidingsfase met het uitsnijden van de flex door de plotter. Dan de opdruk op de kledij met hoge temperatuur. Flex bedrukking is dus gedeeltelijk een techniek door transferdruk omdat het gaat om indirecte opdruk op het textiel.

Waarom kiezen voor flocken?

Flocken voor kleine hoeveelheden

Het Flocken staat toe om kledij en toebehoren vanaf 1 stuk te bedrukken. Het is daarom de geschikte techniek voor opdruk van kleine hoeveelheden of voor de opdruk van verschillende personalisaties op elk stuk uit uw bestelling!

Opdruk van speciaal textiel!

Zoals alle andere types van transfer, maakt de indirecte opdruk van flockage het mogelijk om meer gevoelige ondergronden of moeilijkere plaatsingen te bedrukken, zoals:

Kleuren van de flockage techniek

Flockage in 1 kleur

De rol flex bestaat in verschillende standaard kleuren:

Elke rol bevat een film voor opdruk die bestaat uit éénkleurige zelfklevende FLEX vinyl, Anders gezegd, de kleur van flockage hangt of van de kleur van de film op de rol Flex. De flockage techniek is dus uiterst geschikt voor éénkleurige visuals.

Méérkleuren opdruk met flex quadri

Echter, kunnen wij ook een meerkleurige flockage realiseren dankzij de opdruk in flex quadri. Zoals zijn naam het zegt, deze techniek van opdruk leent ons om logos en afbeeldingen in quadrichromie (CMJN) op een witte Flexfilm te drukken en deze uit te snijden naar de gewenste vorm alvorens flockage op uw textiel. De flockage in flex quadri vormt dus een ideale oplossing voor het drukken van meerkleuren visuals in kleine hoeveelheden op kledij en toebehoren.