Wat is textielzeefdruk?

Textielzeefdruk is gebaseerd op de stenciltechniek: er wordt een zeef aangebracht tussen de inkt en het te bedrukken textiel. Het scherm is ondoorlaatbaar met uitzondering van het bedrukbare gebied (bijvoorbeeld de vorm van uw logo) waar de inkt in contact komt met de textieldrager om uw personalisatie kleur na kleur af te drukken.

Bij textiele zeefdruk wordt de inkt dus direct op de stof aangebracht. Om diep in de stof te dringen door stevig aan de vezels te hechten, worden uw pas bedrukte kledingstukken door een droogtunnel gevoerd. Dit onderdeel van het zeefdrukproces zorgt ervoor dat inkt en textiel één worden voor een optimale levensduur.

Lange levensduur Lange levensduur
Exacte kleuren Exacte kleuren
Laagste prijzen Laagste prijzen
Korte termijn Korte termijn

Waarom voor zeefdruk kiezen?

Bedrukking van een poloshirt door zeefdruk
Lange levensduur

Lange levensduur

Textielzeefdruk is de oudste textieldrukmethode en garandeert een hoogwaardige markering die was na was lang mee gaat. Zeefdruk wordt daarom vooral aanbevolen voor werk- of sportkleding die vaak door de wasmachine gaat. Zijn geheim voor dergelijke duurzaamheid? De inkt wordt rechtstreeks op het textiel gedrukt en dringt diep in de vezels!

Textielzeefdruk tot 8 kleuren
Exacte kleuren

Exacte kleuren

Qua kleuren hebben wij een serie standaardkleuren voor textieldruk ontwikkeld waaruit u uw drukkleuren kunt kiezen. Er kan echter een Pantone®-kleur worden geproduceerd. Dit geeft u de zekerheid dat u een kleurweergave krijgt die het meeste op uw oorspronkelijke afbeelding lijkt. Textielzeefdruk overtreft vooral andere druktechnieken qua kleurintensiteit en precisie! Dankzij onze splinternieuwe textieldrukcarrousels kunnen we tot 8 kleuren per logo bedrukken. Daarnaast verwijzen we u naar een andere druktechniek: textieltransfer.

Zeefdruk op t-shirts
Laagste prijzen

Laagste prijzen

Textielzeefdruk garandeert bijzonder aantrekkelijke prijzen voor grote series. Het drukproces vraagt relatief veel voorbereiding alvorens met het drukken te beginnen. De printfase is soms het kortste onderdeel van een textieldrukproject. De voorbereiding voor het bedrukken brengt vaste kosten met zich mee, waardoor zeefdruk voor zeer kleine hoeveelheden minder aantrekkelijk wordt. Om u altijd een aanvaardbare stukprijs te kunnen garanderen, bieden wij zeefdruk aan vanaf 15 te bedrukken textielstukken. Het minimum aantal is ook afhankelijk van het aantal drukkleuren.

Zeefdruk atelier
Korte termijn

Korte termijn

Al onze productie van textielzeefdruk wordt in onze eigen ateliers in België en door onze gediplomeerde zeefdrukkers uitgevoerd. U kunt dus altijd op snelle doorlooptijden voor uw zeefdruk rekenen. We werken meestal met een leveringstermijn van 2 weken voor de productie van uw bestellingen. Aarzel niet om in geval van nood rechtstreeks contact op te nemen met ons team, die er alles aan zullen doen om u een oplossing te bieden.

Vind uw personaliseerbare kleding door zeefdruk

Let op: aangezien de inkt die gebruikt wordt voor het bedrukken van textiel op plastic gebaseerd is, is deze drukmethode niet geschikt voor polyester kledingstukken. Indien u een polyester textiel op maat wilt maken, raden wij u aan om voor transferdruk te kiezen.

Start uw textielzeefdrukproject

Zeefdruk is een in massa geproduceerde kledingdruktechniek waarvoor een minimumhoeveelheid van 15 stuks nodig is om te personaliseren. Zeefdruk is voordelig voor kleinere bestellingen, maar nog meer voor grote!

De normale productietijd voor uw textiele zeefdrukprojecten is 2 weken na bevestiging van de offerte. Neem voor dringende aanvragen contact met ons op.

Kleding gepersonaliseerd door zeefdruk kan op 30-40° gewassen worden. Om de duurzaamheid van de print te maximaliseren, raden wij u aan om het textiel om te draaien en te voorkomen dat de zeefdruk tegen de machinetrommel wrijft.

Het 100% katoenen textiel biedt altijd een superieur resultaat voor het zeefdrukken van uw logo's. De overgrote meerderheid van de stoffen is echter geschikt voor zeefdruk, behalve polyester.