Een natuurlijk engagement

Sinds de oprichting van Aprintex heeft de textielindustrie en de hele wereld belangrijke veranderingen plaatsgevonden. De marktdeelnemers hebben ook beseft dat natuurlijke hulpbronnen schaars zijn en dat sommige productiemethoden milieu-onvriendelijk zijn.

Tegen milieuproblemen heeft Aprintex vanzelf beslist om op zijn eigen niveau betrokken te worden. Inderdaad, we denken dat een vermeerdering van eenvoudige acties het verschil kan doen!

Milieuvriendelijkheid

Het is vanzelfsprekend dat wij de beste naar toekomstige generaties wensen. Daarom selecteren wij zorgvuldig milieuvriendelijke textiele producten die plaats in onze catalogus komen vinden. Inderdaad, een breed deel van onze scala bestaat uit kledij en accessoires die met respect voor de natuur en de mensen zijn geproduceerd.

Zodat zijn veel producten van onze catalogus gecertifieerd. Dit verschillende certificaten bevestigen dat hun productie het milieu en de mensen respecteert.

OCS Blended
OCS Blended

OCS Blended

Het certificaat OCS Blended wordt verstrekt naar textiele producten die door een combinatie van conventionele of synthetische ruw materialen en ten minste 5% van biologische materialen worden geproduceerd. De OCS Blended controleert de traceerbaarheid en de integriteit van ruw materialen van het begin van het proces tot het finale product en garandeert een kwalitatieve textiel.

OCS 100
OCS 100

OCS 100

Ten minste 95% van de kleding en zijn onderdelen moeten bestaan uit organische vezels om het OCS 100 certificaat te krijgen. De OCS 100 dekt al het productieproces (behandeling van grondstoffen, productie, verpakking, etikettering, verkoop,...) en garandeert dus een zeer biologisch product.

Oeko-Tex® Standard 100
Oeko-Tex® Standard 100

Oeko-Tex® Standard 100

Gecertifieerde Oeko-Tex® Standard 100 textiele producten en hun onderdelen antwoorden op hogere criteria en grenswaarden dan de geldende voorschriften op het nationale of internationale niveau. De Oeko-Tex® Standard 100 garandeert dus naar de consumenten een hoge en effectieve veiligheid van het product.

GOTS
GOTS

GOTS

Het GOTS certificaat combineert milieuoverwegingen en naleving van arbeidsvoorwaarden tijdens de productie van textiel. Dankzij hoge sociale- en milieucriteria is GOTS de meeste bekend standaard ter wereld voor de productie van textiel op basis van biologische vezels.

Onze beste milieuvriendelijke producten