Wanneer we op het veld komen, werken we voor ons team en de shirt die we dragen. Opdat uw shirt zich van de andere ploegen onderscheid, is de kleur en het logo van uw club natuurlijk essentieel. Maar ook bestaat er een ander deel dat de aandacht kan trekken :  De bedrukking van de nummers en de namen!

Daarin zijn de mogelijkheden eindeloos met dank aan het grote aanbod aan lettertypes dat bestaat. Laten we dus eens kijken hoe je je weg kunt vinden!

We zullen eerst opnieuw verduidelijken wat bedrukking net inhoud en waarom het de beste oplossing is voor de sportshirts. Vervolgens geven we U alle belangrijke punten mee om efficiënt op zoek te kunnen gaan naar het lettertype dat U past. En tot slot, herbekijken we de belangrijke stappen om uw sportshirts te laten bedrukken.

Op het einde van dit artikel, vindt U een lijst met de favoriete lettertypes voor de bedrukking van de sportshirts!

Waarom sportshirts laten bedrukken?

De bedrukking omvat het uitsnijden van uw nummers, namen of alle andere personalisaties in een speciale vinylfilm met behulp van een uiterst nauwkeurige snijmachine. Vervolgens brengen we deze cijfers of letters aan op de sportshirt met een textielpers op hoge temperatuur om ze aan de stof te bevestigen.

De bedrukking met Flex is de meest aangewezen techniek van bedrukking voor het bedrukken van sportshirts. Tijdens de wedstrijden, draagt elke speler zijn shirts met zijn eigen nummer. Dit vraagt een verschillende personalisatie voor elke sportshirt van de ploeg. De bedrukking flex maakt het mogelijk om bedrukking verschillend per stuk te doen, deze techniek leggen we meer uit in ons artikel op Flockage van T-shirts.

Kies het juiste lettertype

Lettertype

Of het nu gaat over een voetbalshirt, basket, hokkey, vollybal, … enz …, de bedrukking is een essentieel element  maar het is nochtans niet gemakkelijk om het juiste lettertype te kiezen .

Er bestaan inderdaad honderdduizenden verschillende lettertypen, sommige gratis en andere betalend. Dus is het niet gemakkelijk om degene te vinden die perfect past bij de bedrukking van uw sportshirts

Gelukkig zijn al deze lettertypes opgedeeld in verschillende families. Ziehier degene die het best passen bij sportshirts:

Serif lettertypes

Serif lettertypes worden gekenmerkt door kleine lijnen aan het einde van de letters en cijfers. Zij bieden een oudere en meer traditionele look die een zeer klassieke stijl kan geven aan uw sportshirts.

De meest gekende: Times New Roman, Georgia, Baskerville

Polices avec empattement pour flocage de maillots

Sans serif lettertypes

In tegenstelling tot de vorige familie, hebben sans serif lettertypes schonere modernere lijnen. Hier, vindt U geen lijnen onderaan de letters. Het gaat om de familie van lettertypes die het meest gebruikt wordt voor bedrukking van shirts.

De meest gekende: Arial, Helvetica, Verdana

Polices sans sérif pour flocage de maillots de sport

Lettertypen met vaste breedte

Deze familie bevat de serif lettertypes en de sans serif lettertypes waarvan de breedte van de letters hetzelfde is, zoals op een typemachine.

De lettertypes met vaste breedte (« monospace » in het Engels) zijn ontworpen met een vaste breedte voor elk teken. Een « I » zal dus dezelfde ruimte in de breedte innemen al bijvoorbeeld een « O ».  Dit kenmerk geeft het lettertype met een vaste breedte, een zeer evenwichtige en gemakkelijk leesbare weergave.

De meest gekende: Courrier, Lucida Console, Monaco

Polices à chasse fixe pour flocage

Decoratieve Lettertypen

Zoals de naam het aangeeft, delen we in de familie van decoratieve lettertypes (« display » in het Engels), alle lettertypes in die buiten de gewoonlijk gebruikte lettertypes vallen, gebruikt voor het schrijven van teksten. De decoratieve lettertypes zijn heel verschillende ten opzichte van elkaar. Bovendien zijn sommige totaal ongeschikt voor het bedrukken van sportshirts omdat deze te moeilijk te lezen zijn. Terwijl anderen heel vaak worden gebruikt door sportclubs.

De meest gekende: Bebas Neue, Lobster, Comfortaa

Quelle police choisir pour un flocage ?

Leesbaarheid

Het is evident maar toch goed om te herhalen dat om succesvolle bedrukking te bekomen, uw bedrukking leesbaar dient te zijn in een oogwenk. Een te origineel lettertype kan echt een probleem worden voor de toeschouwer die het opschrift op de shirt van de andere kant van het veld wil lezen.

Vergeet niet dat onze hersenen de voorkeur geven aan wat ze kennen en een beetje lui zijn. Maak het gemakkelijker door de excentrieke lettertypen achterwege te laten.

Aan de andere kant zijn speciale lettertypen uiterst geschikt voor de bedrukking van sportshirts. Bijvoorbeeld, alle lettertypes van het type « collège américain ».

Maillots floqués

Grootte van bedrukking

Om het juiste lettertype te kiezen voor de bedrukking van uw sportshirts, is het belangrijk om U bewust te zijn van de werkelijke printgrootte op de shirts. Inderdaad, een lettertype kan zeer mooi ogen op kleine schaal op een computerscherm maar veel minder in een groot formaat op de rug van een shirt.

Als U twijfelt  over het uitzicht van het lettertype van uw keuze eenmaal vergroot, aarzel dan niet om de mening van ons team te vragen of om te verwijzen naar de lijst met onze ‘favorieten’ op het einde van dit artikel.

Hoe sportshirts laten bedrukken?

Kies uw nieuwe sportshirt

Allereerst is het natuurlijk noodzakelijk om uw toekomstige shirts te vinden. Om sportshirts voor uw team te laten bedrukken, zijn er 2 mogelijkheden:

  1. U levert zelf uw sportshirts aan om te laten bedrukken.
  2. Kies in onze catalogus een sportshirt

Als U voor de 2de optie kiest, kunt een ruime keuze aan sportshirts om te bedrukken ontdekken in onze catalogus T-shirts, in de onderverdeling « Sportswear ». U vindt er met name de producten van het merk Proact, gespecialiseerd in sportkledij.

Alle sportshirts te bedrukken

Keuze van het lettertype

Als het gaat om het uitkiezen van het lettertype dat zal gebruikt worden voor het bedrukken van de sportshirts, zullen sommigen opteren voor een eerder klassiek schrift, een lettertype dat veel gebruikt wordt. Andere zullen echter een zeer uniek lettertype verkiezen voor een exclusieve bedrukking.

Een geweldig idee om een succesvolle bedrukking te bekomen is verschillende lettertypes combineren. Kies bijvoorbeeld een Niet- serif lettertype voor de opdruk van de naam van de spelers of uw club et combineer deze met een lettertype van het type « collège américain » voor de bedrukking van de nummers.

Maillots de football floqués

Om het perfecte lettertype voor de bedrukking van uw sportshirts te vinden, zijn er verschillende sites waar U veel lettertypes kunt ontdekken of ze nu gebruikelijk of zeldzamer zijn:

  • Google Fonts: In principe is deze volledig gratis Google-service bedoeld voor webdesigners en programmeurs voor het maken van webpagina’s. U kunt echter door de verschillende categorieën bladeren en het lettertype van uw keuze downloaden om het op uw computer te installeren. Ga naar Google Fonts
  • DaFont: Weer een gigantisch repertoire aan lettertypes. Sommige zijn betalend, maar de meeste zijn gratis beschikbaar. Ga naar DaFont
  • My Fonts: Op My Fonts, kunt U alle soorten lettertypes terugvinden maar betalend, dus vele minder gebruikelijke lettertypes. Perfect als uw bedrukking wil onderscheiden van de andere! Ga naar My Fonts

Ongeacht de website, U zult gemakkelijk uw merken terugvinden, nu U de 4 grote families kent binnen de lettertypes die voldoen voor bedrukking van de sportshirts.

Als U geen inspiratie heeft of het opzoeken te langdradig vindt, mag U ons altijd contacteren voor goede raad of refereren naar de lijst onderaan dit artikel.

Namen en nummers verzamelen

Elke speler bezit zijn eigen nummer en heeft een shirt nodig naar zijn maat. Dus als het gaat om het verzamelen van deze informatie van het hele team, wordt de taak al snel erg ingewikkeld. Ik moet er niet aan denken als U verantwoordelijk bent over de bedrukking van de sportshirts van de volledige club!

Gelukkig, bestaan er hulpmiddelen om uw werk te vergemakkelijken. U kunt bijvoorbeeld gratis een online enquête maken met google forms. Het enige wat U dient te doen, is de link te delen aan alle spelers zodat ze hun naam, hun maat en de bedrukking van hun sportshirt kunnen doorgeven. U kan nadien alle gegevens ophalen in de vorm van een google sheet of Excel tabel en doorgeven aan onze medewerkers.

Lijst van gratis lettertypes voor de bedrukking van sportshirts:

Om uw opzoekingen te vergemakkelijken, hierbij een lijst van « favoriete » lettertypes om te gebruiken voor de bedrukking van uw sportshirts:

Over hetzelfde onderwerp