Is het flocken van t-shirts echt de juiste druktechniek? Welk budget moet je rekenen? Hoe maak je je logo klaar? Wij begeleiden u naar het succes van uw project met waardevol advies!

Is flockage echt de beste oplossing?

De « flockage van een t-shirt » wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar het bedrukken van t-shirts. Maar t-shirt flocken is eigenlijk slechts één van de vele verschillende textieldruktechnieken.

Wat is de flockage van t-shirts?

Om te weten of flokage de beste optie is voor een bedrukt t-shirt, laten we eerst eens kijken wat het echt is.

Het flocken van een t-shirt is een techniek die wordt gebruikt om een motief of tekst van een vinylfilm af te drukken. Concreet snijdt een uiterst nauwkeurige machine uw logo in een speciale dunne film die aan de achterkant plakt. De lijm maakt het vervolgens mogelijk om het logo of de tekst op het t-shirt te plaatsen en door middel van een pers op hoge temperatuur permanent op te hangen.

Flocage d'un t-shirt avec presse à haute température

Flockage en andere druktechnieken

Zoals we zojuist hebben gezien, gebruikt de flockage van een t-shirt geen inkt voor het afdrukken, in tegenstelling tot textielzeefdruk. De inkten laten het echter zelfs tot in de vezels van het t-shirt doordringen. Dit geeft de zeefdruk een langere levensduur en een betere weergave dan de flockage van t-shirts.

Dus waarom zou u flockage nemen voor gepersonaliseerde t-shirts?

In tegenstelling tot zeefdruk vereist de flockage van t-shirts weinig voorbereiding voor het bedrukken. We kunnen dus t-shirts zonder minimumhoeveelheid laten flocken, terwijl de zeefdruk al bij 15 stuks begint.

Dit voordeel maakt flockage van t-shirts ideaal om het volgende te bedrukken:

  • Namen
  • Voornamen
  • Bijnamen
  • Spelersnummers

Want met de flockage kan elk t-shirt een verschillende bedrukking krijgen!

Halverwege tussen flockage en zeefdruk kan met transferdruk textiel worden bedrukt dat niet perfect vlak is (zakken, petten, enz.) of van een speciale samenstelling (polyestermaterialen). Daarom gebruiken we deze techniek zeer zelden voor het bedrukken van t-shirts. We geven zoveel mogelijk de voorkeur aan zeefdruk om t-shirts te bedrukken.

Elk van deze drie drukmethoden voldoet aan verschillende behoeften:

  • Lage prijs en betere kwaliteit (zeefdruk)
  • Individuele bedrukking (flockage)
  • Complexe afdrukken (transferdruk)

Dus, is flockage echt de geschikte druktechniek voor uw t-shirts?

Voor meer details over elk van de textieldruktechnieken, blader door de speciale sectie op onze website!

Meer over bedrukking

Welke budget is nodig om een t-shirt te laten flocken?

De flockage van een t-shirt is mogelijk voor kleine oplages, maar het is niet de goedkoopste bedrukkingstechniek. Als u een beperkt budget hebt voor het maken van gepersonaliseerde t-shirts, verwijzen we u naar zeefdruk… Zolang het minimum aantal van 15 t-shirts is bereikt!

Naar onze mening mag prijs bijna nooit een keuzecriterium zijn voor de druktechniek van uw t-shirts (flocking, zeefdruk of transfer), omdat elke techniek aan specifieke behoeften voldoet. Aan de andere kant zal uw budget een grote rol spelen bij de selectie van het t-shirtmodel te flocken/bedrukken!

Over het algemeen zijn bedrukking en flocken mogelijk op alle personaliseerbare t-shirts in onze catalogus. Het aanbod aan keuzemogelijkheden voor u is daarom zeer breed voor het bedrukken en flocken van een t-shirt met modellen die beschikbaar zijn voor slechts een paar euro.

Met een hoger budget per eenheid kunt u echter kiezen voor een T-shirt van hogere kwaliteit met een langere levensduur. Voor dit soort flex bedrukte t-shirts kunnen de prijzen oplopen tot 15 – 20 €/stuk.

Uiteraard dalen onze prijzen volgens de hoeveelheden en variëren ze volgens de bedrukking (type, aantal, kleuren, maat). Een vrijblijvende offerte op maat is daarom de beste manier om de kosten voor de flockage van uw t-shirts in te schatten!

Offerte aanvraag

Maak uw logo klaar om te flocken

Voor perfect bedrukte t-shirts moeten we natuurlijk werken vanuit een kwaliteitsbestand.

Voor het flocken van een t-shirt (of een andere techniek) verdient het altijd de voorkeur om ons uw logo in vectorformaat te sturen. Met vectorisatie kan een logo oneindig worden vergroot zonder ooit aan kwaliteit in te boeten. Als uw logo door een grafisch ontwerper gemaakt werd, heeft hij of zij u waarschijnlijk deze gevectoriseerde versie gegeven (bestand in .ai-, .pdf- of .eps-indeling). Onze grafische teams kunnen indien nodig ook zorgen voor het vectoriseren van uw logo.

Logo à floquer sur t-shirt

De flockage van t-shirts betekent ook het drukken van namen, nummers of zelfs bijnamen. De meest effectieve manier om ze aan ons te communiceren is door een Excel-tabel te maken en elke personalisatie aan te geven die moet worden flocken en het kledingstuk van uw bestelling waarop het betrekking heeft. Vergeet ook niet om de gewenste lettertype voor de flockage van uw t-shirts met ons te delen.

Wees gerust: Onze grafische ontwerpers controleren altijd uw bestanden en bereiden ze voor het flocken. U ontvangt ook een preview voor de productie van uw bestelling. Zo kunt u controleren dat alles in overeenstemming is met uw verzoek.

Zich laten adviseren

U hebt het in dit artikel al gezien: Het maken van gepersonaliseerde t-shirts is niet zo eenvoudig als het bedrukken van een Word-document op een A4-pagina met uw kantoorprinter. Daarom wilden we deze korte handleiding samenstellen om van uw t-shirt flockage-project een succes te maken.

Wellicht hebt u daar ontdekt dat flockage toch niet de meest geschikte druktechniek is? Of juist nu klaar om met ons goede advies op zak aan de slag te gaan?

Hoe dan ook, ons ultieme advies voor een succesvol project van bedrukking of flockage op t-shirt zou zijn om advies in te winnen bij een specialist in het veld. Bij Aprintex analyseren onze teams systematisch uw project om u het t-shirt en het type bedrukking aan te bieden dat overeenkomt met uw behoeften. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen en wij maken graag van uw project een succes!

Meer over onze druktechnieken