Bedrukt textiel of geborduurde textiel? Niet gemakkelijk om de keuze te maken? Laten we de voor- en nadelen bekijken van deze 2 zeer populaire technieken van markering!

Kies de kledij om te bedrukken of borduren

Voldoende gewicht

Een creatie van gepersonaliseerd textiel begint bij het kiezen van uw te personaliseren kledij. Dit lijkt vanzelfsprekend maar dit is het beginpunt om uw keuze te maken tussen geborduurd textiel of bedrukt textiel!

Als de keuze van uw kledij uitgaat naar dun textiel, zoals bijvoorbeeld T-shirts, dan gaat de voorkeur uit naar opdruk van textiel. Inderdaad, de bordurig van dun textiel  zal geen mooie kwalitatieve weergave bieden terwijl opdruk past bij alle diktes van stof.

Het gewicht (dikte van de stof uitgedrukt in gram per vierkante meter stof) moet hoog genoeg zijn voor een project met geborduurd textiel. U dient minimum +- 190 g/m²  te nemen voor een kwalitatieve borduring. Voor opdruk voldoet ieder gewicht.

Opdruk of borduring naar gelang de samenstelling

Voor een geslaagd project, moet U opletten voor de samenstelling van uw kledij dat U wenst te bedrukken of borduren. Voor borduring, heeft de samenstelling van kledij geen invloed : bijna alle samenstellingen kunnen worden geborduurd.

Echter, met de  samenstelling van textiel dient rekening gehouden te worden als U uw kledij wenst te bedrukken. Het katoen is de beste optie om de meest kwalitatieve opdruk van textiel te bekomen . Vele andere samenstellingen kunnen ook bedrukt worden maar sommige hebben een meer gespecificeerde techniek van opdruk nodig.

Ontdek alle informatie over onze 3 opdruktechnieken en hun specificiteiten wat betreft de soorten stoffen in het gedeelte ‘service’ van onze website!

Meer over textiel bedrukking

Levensduur van borduring vergeleken met opdruk van textiel

Men vraagt ons vaak raad over de beste markeringstechniek voor het personaliseren als het over de levensduur gaat . Vele denken dat de levensduur van bedrukt textiel belachelijk kort is in vergelijking met de levensduur van borduring.

Nochtans, als deze goed geproduceerd is, kan een opdruk van textiel door zeefdruk jarenlang mooi ogen en bewaard blijven. De opdruk door zeefdruktransfer bezit dezelfde voordelen. De andere types van textieltransfers en de flockage zijn meer geschikt voor een markering van kledij die bedoeld is voor een kortere levensduur.

Maar alles hangt natuurlijk af van het gebruik  en de regelmaat van wassen in de machine. Want, het geheim van een verlenging van levensduur voor uw bedrukt textiel rust in een voorzichtig onderhoud : denk er altijd aan om uw bedrukte kledij andersom te wassen en bij voorkeur te drogen in open lucht in plaats van in de machine.

Geborduurd textiel blijft altijd de methode van markering die het beste de tand des tijds zal doorstaan, Als U een personalisatie met een zeer lange levensduur zoekt, raadden wij U aan om te kiezen voor borduring of zeefdruk. Zeker als het gaat om kledij die regelmatig zal worden gewassen of zal worden gedragen bij een fysieke activiteit of werk.

Visuele weergave van uw personalisatie

De textuur

Kiezen tussen bedrukking of borduring van het textiel zal een impact op het eindresultaat hebben met een compleet andere visuele weergave!

Enerzijds, bedrukt textiel biedt een gladde weergave en is onmerkbaar voor degene die deze kledij draagt, Anderzijds, geborduurd textiel biedt een elegant weergave en is voelbaar met zijn vele steken en draden door de borduring tot op de millimeter!

Dus, is er een techniek die meer voordelen heeft dan de andere op het gebied van textuur? Niet echt …. het is aan U om de kiezen wat U wenst voor uw project!

De kleuren

Bij Aprintex, kan U de kleuren van uw borduring kiezen uit een pallet van 126 kleuren! Anders gezegd, U kan makkelijk de goede kleur vinden die het dichtst aanleunt bij uw oorspronkelijk logo. Wij kunnen tot 12 verschillende kleuren combineren om uw textiel te borduren : ideaal voor kleurrijke logo’s!

Anderzijds, het aantal kleuren die wij gelijktijdig kunnen bedrukken is beperkt tot 8 kleuren voor opdruk van textiel. Het voordeel van opdruk bevindt zich meer op het niveau van de keuze de kleuren. Voor bedrukking van kledij door zeefdruk, werken wij met de Pantone referenties en een serie standaard kleuren. Wij kunnen zo uw gepersonaliseerd logo creëren. Op deze manier, komen de gedrukte kleuren perfect overeen met uw origineel logo!

Encres d'impression textile

Complexiteit van textiel bedrukking en borduring

In het algemeen, de opdruk van kledij is minder complex dan borduring . Het verschil tussen de twee bevindt zich vooral in de stappen van de voorbereiding die voorafgaan aan de productie.

Elke opdruk uit zeefdruk, bijvoorbeeld, heeft een bepaalde tijd nodig voor de voorbereiding van de kaders maar deze stap is cruciaal om de kwaliteit van de opdruk te garanderen. De flockage is minder complex dan andere types van opdruk en als geborduurd textiel.

De complexiteit die gepaard gaat met de verschillende technieken van markering heeft geen enkele invloed voor U. Onze expertise, stelt ons in staat om ten volle te profiteren van alle voordelen zodat wij U bedrukte of geborduurde kledij kunnen leveren die aan uw verwachtingen voldoet.

Echter, de keuze van een minder complexe en minder tijdrovende techniek brengt ook een minder hoge kost met zich mee.

Kostprijs voor opdruk of borduring van textiel

Bij gepersonaliseerd textiel, zoals in eender ander project, zal uw budget, uw keuze beïnvloeden…

Voor een kleiner budget, zal bedrukt textiel meestal de beste oplossing zijn. Zij zorgt ervoor om meer gepersonaliseerde kledij te bekomen voor een identiek budget in vergelijking met geborduurd textiel.

Alle andere dingen waren gelijk, maar borduring eist inderdaad een licht belangrijker budget. In ruil, bekomt U een zeer resistente personalisatie, visueel boeiend en aangenaam om te voelen!

In ieder geval, er bestaat altijd een techniek van markering die zal voldoen aan het budget van uw project!

U wenst een schatting van de kost voor de bedrukking of borduring voor het textiel van uw project? Gebruik ons online systeem voor het aanvragen van uw prijsofferte en ontvang uw offerte, zonder aankoopverplichting, binnen de 48u!

Vrijblijvende offerte aanvragen