Sinds 2012 is Stanley/Stella de referentie van gepersonaliseerde kleding van biologisch katoen. Drastische vermindering van chemicaliën, behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van broeikasgassen,… Dit zijn de grote sterke punten van het biologisch katoen tegenover gewoon katoen en klimaatverandering. Wij vertellen u alles!

Impact van de katoenproductie op het milieu

Opwarming van de aarde: niets meer te bewijzen!

In de rang van de bewijzen van de klimaatverandering komt het begin van de zomer 2019 toe aan een lijst van meteorologische gebeurtenissen al (teveel?) ingevuld… De hittegolf die we juist hebben gekend bewijst nog eens dat de klimaatverandering nog steeds groeit.

En over katoen?

Zoals meeste typen van landbouw vormt de productie van traditioneel katoen een bron van vervuiling voor de aarde:

  • Productie en toepassing van meststoffen en pesticiden
  • Het pompen van water voor de irrigatie
  • Brandstoffen gebruikt voor de bodembewerking
  • Vervoer van zaden en grondstoffen

Deze activiteiten nemen volledig deel aan de productie van broeikasgassen op mondiaal niveau. Volgens een rapport van de International Trade Centre zou de cultuur van traditioneel katoen elk jaar meer dan 4 000 kg CO2/ha uitstoten.

Toch spreken we alleen van 150 kg CO2/ha als het gaat over biokatoen… Inderdaad, de biologische methoden laten een daling van 97% van de koolstofvoetafdruk voor katoenproductie zien!

Gepersonaliseerde kleding van biologisch katoen: de goede keuze voor het milieu

We waren er al van overtuigd, maar cijfers bevestigen het: de gepersonaliseerde kleding van biologisch katoen hebben veel minder effect op de opwarming van de aarde dan de conventioneel katoen!

60% minder gebruikte zoet water, geen insecticiden of pesticiden, wisselbouw en braaklegging,… Al deze maatregelen dragen bij tot een vermindering van de ecologische voetafdruk van de cultuur van de katoen. Daarom zijn gepersonaliseerde kleding van biologisch katoen echte bondgenoten tegen klimaatverandering!

Stanley/Stella en zijn bilogische verbintenis

Natuurlijk hadden wij op deze statistieken niet gewacht om u een ruime keuze  voor uw gepersonaliseerde kleding van biologisch katoen aan te bieden. Bewust dat klimaatverandering een onbewistbaar probleem werd werken wij al jarenlang met Stanley/Stella en zijn volledig bilogisch scala.

Ethischer, menselijker en milieuvriendelijker. Dit is de manier waarop Stanley/Stella sinds 2012 zijn kleding en accessoires produceert. Concreet gebruikt het Belgisch merk alleen katoen uit bilogische bronnen.

Stanley/Stella beschikt trouwens van de hoogste certificaten met betrekking tot sociaal- en milieuverantwoorde productie:

  • Global Oragnic Textile Standard (GOTS)
  • Fair Wear Foundation
  • Oeko-Tex Standard 100
  • OCS 100

Denk dus aan gepersonaliseerd kleding van bilogisch katoen om de invloed op het milieu van uw borduring en bedrukking ontwerpen te verminderen. Ontdek nu het scala van Stanley/Stella gemaakt alleen van biologisch katoen!

Biologische kleding zien

Bronnen